*

lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Presidentinvaalit 2018

Helppo valinta

Kävin tänään punttisalilla, kuten varsin moni suomalainen näin tammikuussa joulukiloja sulattelemassa. Kuulokkeistani kuului:

”me mennää selkä vasten selkää

 sä meet selän taakse pelkää

mitää kysellä ei enää tartte keltään” -Profeetat

Toinen kierros olisi demokratiaa.

Kovasti on kritisoitu miten Kekkonen aikoinaan oli liian ylivoimainen, ylivaltainen.

Siksipä on erittäin hyvä jos toinen kierros tulee.  Tuskimpa olisi Niinistöllekään hyväksi päästä Suomen presidentiksi läpihuutojuttuna. 

Eri puolueet ovat asettaneet ehdokkansa  jos heidän välillään ei ole eroavaisuuksia onko se demokratiavaje?

Tuskin me suomalaiset niin yksimielisiä olemme.

Vaaleissahan valitaan hän, joka eniten omaa yhteisiä arvoja äänestäjän kanssa ja kenen ammttitaitoon äänestäjä voi luottaa.

Väyrynen palaa jälleen - Kekkoslovakian vastaisku

Nyt näyttää viimein sille, että maamme on heräämässä siihen, että demokratiassa on aidosti pohdittava vaihtoehtoja eikä vain seurattava Johtajaa. Iltalehden teettämä ennuste nimittäin viittaa siihen, että istuvan presidentin kannatus on jäämässä ensimmäisellä kierroksella alle viidenkymmenen prosentin. Ja se on hyvä se, vaikka uussuomettuneessa maassamme vaalikarjan lempileikkinä vaikuttaakin olevan seuraa johtajaa.

Suomen politiikantoimittajia ei kiinnosta Saksa eikä EU:n tulevaisuus

Suomen medialta menee suurin osa Saksan poliittisista uutisista sivu suun. Meillä seurataan ja kirjoitetaan Britannian ja Ranskan politiikasta paljon enemmän kuin Saksan.

Onko Saksa niin vaikea, ettei edes yritetä?

Viimeksi tämän huomasi eilisiltana, kun seurasi netistä median live-seurantaa MTV3:n presidentinvaalikeskustelusta Kallion kirkossa.

Mikä ergebnis?

Viihdettä vai asiaa?

Mari K. Niemi on ollut mukana YLE:n vaalitenteissä kommentoimassa presidenttikandidaattien puhetta. Puheitten ruotiminen näyttää keskittyvän puhujien esiintymiseen ja tai paremminkin kommentaattorin mielikuvaan siitä. Niemi puolustelee tätä näkökulmaa Suomen kuvalehden kolumnissaan mm. "Aika usein kuulee harmiteltavan sitä, miksi viestinnälle annetaan politiikkaa arvioitaessa niin suuri merkitys.

Presidenttiehdokkaiden turvallisuuspolitiikkaa YYA-Suomen argumenteilla

Eilen MTV3:n presidentinvaalitentissä nähtiin erittäin aktiivista debattia ehdokkaiden välillä eikä Sauli Niinistön haastajista ollut pulaa. On ehkä hieman valitettavaa, että ehdokkaat ovat "heränneet" vasta nyt kun vaaleihin on enää viikko aikaa mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

8 hyvää syytä äänestää - näistä tuli sittenkin kunnon vaalit

Kävin eilen antamassa ääneni ennakkoon Lohjan Citymarketissa kauppareissulla.

Se oli helppoa, ei tarvittu kuin ajokortti ja päätös, kenelle presidenttiehdokkaalle äänensä antaa. Toimitus oli ohi muutamassa minuutissa.

Olen siis yksi noin miljoonasta suomalaisesta, jotka ovat äänensä näissä vaaleissa tähän mennessä antaneet. Äänestysprosentti on tätä kirjoitettaessa 25 prosentin luokkaa ja huomisen jälkeen todennäköisesti jo yli 30.

Onko vihapuhe sananvapautta?

Minusta vihapuhe ei kuulu sananvapauden piiriin.

Minusta se on onnetonta keskustelun rajoittamista siis vihapuhe.

Kestäisikö persut heitä tai heidän ehdokastaan kohtaan kohdistuvan vihapuheen, epäilen vahvasti. He muutenkin loukkaantuvat kaikesta kritiikistä, jota heitä kohtaan annetaan.

Mielipiteitä? 

Pitäisikö vihapuhe sallia?

 

 

Perussuomalaiset hyödyntävät sosiaalista mediaa

Persut ottivat somen ilmaherruuden kirjoitti Karjalaisen toimittaja Jyrki Utriainen kolumnissaan 20.1.2018. Minäkin olen nähnyt Facebookissa ja verkkolehdissä Laura Huhtasaaren mainoksia. Lisäksi hänestä kirjoitetaan koko ajan uutisia. Viimeisin on tämä plagiointigate.

Suunnanmuutosvaalit - Paavo presidentiksi

Presidentinvaalien lähtökohta on se, että Sauli Niinistön linjoilla tärkeissä EU- ja euroasioissa ovat kaikki muut ehdokkaat paitsi Paavo Väyrynen ja Laura Huhtasaari. Seuraavassa hiukan perusteita omalle valinnalleni.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä