*

lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Raiskausrikokset

Edelleen,lapsen raiskaus rikoslakiin

Kirjoitin alla olevan blogin viime maaliskuussa, jolloin käräjäoikeus tuomitsi Juusuf Muhamed Abbudin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tällä viikolla Turun hovioikeus piti tuomion ennallaan eikä tuominnut tekijää raiskauksesta sillä näyttöä ei ollut väkivallan uhkasta eikä siitä että lapsi olisi ollut yhdynnässä vastoin tahtoaan. Tuomio on pöyristyttänyt niin tavan ihmistä mutta tuomiota oudoksuvat myös useat rikosoikeuden asiantuntijat. Kysynkin edelleen, miksi lapsen raiskaus ei ole erillinen nimike rikoslaissa?

Liian lievät tuomiot seksuaalirikoksista koettelevat suomalaisten oikeustajua

Suomessa on viimeisten vuosien aikana kuohuttu useasti liian lievistä tuomioista seksuaalirikoksista. Esimerkkejä riittää:


”Miesten saamat tuomiot hirvittävästä seksuaalirikoksesta kuohuttavat - Emeritaprofessori: ”Aika alhainen tuomio” 18.1.2015 Iltasanomat

Viisitoistakertaisesti häjymmin kuin pohjalainen

Poliisihallitus piti 29.1.2016 tiedotustilaisuuden, jossa käsiteltiin vuoden 2015 rikollisuustilastoja. Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella (Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa ja Pohjanmaa) poliisin tietoon tulleista rikoksista oli viime vuonna raiskausrikoksia 47 kpl, joista ulkomaalaisten suhteellinen osuus oli 30% (29,8%). Koko maan keskiarvo oli 27,7%.

Tilastoraiskausta, eli se aamu, kun tolkun mieheltä “palo hihat”

Vaikka poliisin raiskausrikoksista tiedottaminen jättääkin monella tapaa toivomisen varaa, poliisi paljasti kuitenkin erään mielenkiintoisen seikan.

Poliisiin vuotta 2015 koskevan tilaston mukaan 22 raiskausrikoksista epäiltyä on peräisin samasta valtiosta.

Maahanmuuttoviraston tilaston mukaan Suomessa asui vuoden 2014 loppuun mennessä vakituisesti yhteensä 2805 kyseisen valtion kansalaista ja saman viraston turvapaikanhakijoita koskevan tilaston mukaan sanotusta valtiosta  Suomeen saapui vuonna 2015 turvapaikanhakijoina yhteensä 619 henkilöä.

Katupartiot Euroopan kaduille

Suomessa on alettu keskustella katupartioiden tarpeellisuudesta maahanmuuton kasvaessa hetkessä satakertaiseksi ja näiden mamujen aloittaneen järjestelmällisen seksuaalirikosten tekemisen. Tämä on koko euroopan ongelma, ei yksistään Suomen. Poliisiresurssit ovat vähissä ja poliittinen ilmapiiri on vielä mamu myönteinen ellensanoisi ihannoiva jopa perussuomalaisten johtoa myöten. Mamu-myönteiset ovat asettamassa nämä katupartiot lainvastaisiksi äärioikeiston toiminnaksi. Jotain on kuitenkin tehtävä jotta saadaan raiskaukset, ryöstöt ja muu rötöstely kuriin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä