lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Sokrates

Olisiko Sokrates ratkaissut ilmastonmuutokseen liittyvät kysymykset

Sokrates opetti oppilaitaan kriittiseen ajatteluun. Kaikkiin ongelmiin ei ole loogista ratkaisua, jolloin asiaa pitää lähestyä heuristisella [heuristiikka (Filosofia) 1. oppi tietoon ja oivalluksiin johtavista menetelmistä 2. tieteenfilosofiassa metodologisten sääntöjen kokonaisuus pyrittäessä etenemään toivottuihin tai uusiin ideoihin ja tuloksiin http://tieteentermipankki.fi/wiki/Nimitys:heuristiikka ] menetelmällä, joihin kuuluu esim. yritys ja erehdys -prosessi. Tai katsotaan mitä tapahtuu.

Pyrkimys tasa-arvoon mennyt jo liian pitkälle

Suomessa ovat kaupungissa asuvat cityvihreät luultavasti sitä mieltä, että kun liikenteen melua ja muuta melua on kaupungeissa, pitää maaseudullakin joitakin ääniä kestää.

 

Totuudella on itseisarvo

Kirjoittajan on pysyttävä tyylilleen uskollisena. Tietokirjailija ei voi lähteä satuilemaan kesken kaiken, ilman että menettää uskottavuuttaan. Hesarin kirjoitus sivuaa myös tätä aihetta. http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005026627.html?share=243300be8a1e0f07... Medialukutaidon merkitys korostuu, kun nykyään nettiin voi kirjoittaa melkeinpä kuka tahansa. Ja on erityisiä nettisivustoja, joiden tarkoitus on propagandan levittäminen. Informaatiotulvasta on osattava poimia itselle tärkeitä kirjoituksia.

Työhaluton nuoriso, vetelä kansa!

Opiskelijat ovat yhteiskunnan selkäranka, koska heidän harteilleen tulevaisuus pian kasataan - eikö niin? Onkin syytä kysyä, että miten siihen ollaan voitu päätyä, että ”opiskellaan sitten jos huvittaa ja töistä jää aikaa”, kuten kansleri Kari Raivio asian ilmaisee.

Edelleen kannetaan huolta opiskelijoiden opiskeluajoista ja siitä, että osa väestä ei valmistu ollenkaan. On todellakin syytä kysyä, että miten tähän ollaan voitu joutua, jotta aiheeseen syylliset voidaan paimentaa kapeammalle tielle ja toimimaan, kuten toimia pitää.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä