lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Sosiaalihuolto

Sussu-Täti palkkakiimassa - entä se palvelu?

Talouden hyvät näkymät sekä sosiaalipuolen epäilemättä sekasortoinen tilanne ovat aukaisseet viimeinkin Sussu-Tädin pään. Asiakkaita on liikaa suhteessa työvoimaan, ja työ on paikoittain heikosti organisoitua. Myös palkka on pieni. Sari Sairaanhoitaja vetosi jo vuosia sitten tunteisiin Kokoomuksen vaalirattaissa, ja on aloitellut jo uuden merkittävän palkannoston suunnittelun, jossa tavoitteeksi on asetettu 3000 euron peruspalkka sekä hoitajamitoitukset.

Sosiaalihuollon heikkeneminen ei hallituspuolueita huoleta

Alma Median kuntavaalien kannatuskyselyn yhteydessä kysyttiin myös mielipiteitä kuntalaisten huolenaiheista. Silmiinpistävää oli, että hallituspuolueiden kannattajissa oli kaikista vähiten niitä, jotka pelkäsivät sosiaalihuollon heikkenemistä. Perussuomalaisten joukossa se oli jopa tulevien kuntavaalien pienin huolenaihe, kun vain 7 prosenttia oli siitä huolissaan. Oppositiopuolueista suurin huoli on Vasemmistoliitolla, 37 prosentin osuudella.

Työttömän oikeusturva heikko

Juristi Saku Timonen kirjoitti viime vuonna kuinka tulevaisuudessa eri erityisryhmien (kuten pitkäaikaistyöttömät, vajaakuntoiset, mielenterveyskuntoutujat ja vammaiset) palkatonta ei-työsuhteista työtä koskevat lait yhdistyvät yhdeksi laiksi. Sen nimi on laki heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden sosiaalisesta kuntoutuksesta. Hän totesi kyseessä olevan loppuraportti lakiesityksineen

Huolikapitalismin aikaa

Alaluokan syyllistämisestä on tullut laman johdosta taas muotia. Yksi esimerkki tästä on huostaanottojen lisääntyminen. Ne ovat 20 vuodessa noin kaksinkertaistuneet. Huostaanotot painottuvat erityisesti köyhiin perheisiin. Myös sosiaalityöntekijöiden asenteissa on korjaamisen varaa. Heistä iso osa ajattelee köyhyyden olevan omaa syytä. Muissa pohjoismaissa asia on toisin.

Ylimainostetut ”pummit”

Viime aikoina on taas puhuttanut ns. ”työtä vieroksuvat maahanmuuttajat, nuoret ja sosiaalipummit”. Paljonko tällaisia tyyppejä loppujen lopuksi edes on? Uskallan väittää, että käytännössä ei yhtään.

Kantelua pukkaa Keuruun toiminnasta

Laitan tämän blogipostaukseni myös tänne usariin.

Heippa lukijat!

Tällä kertaa sain aikaiseksi kantelun Keuruun kaupungin toiminnasta koskien esim. kuntouttavaa työtoimintaa. Kantelu koskee Keuruun "Navikka - toimintoja". Ne tarjoavat monenlaista orjatyötä.

Mukana on myös tuhdimpi lakiohjeistus kuin edellisessä hallintokantelussani.

Kantelu on alla.

Lähetin sen sähköpostilla tänään 15.7.2015 Länsi - ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle.

---------------

Ei toisteta viime laman virheitä!

oliittisen urani aikana olen puhunut ennaltaehkäisyn merkityksestä ehkä enemmän kuin mistään muusta yksittäisestä aiheesta. Itse asiassa, aihe sai minut ylipäänsä lähtemään politiikkaan. Olin teini-ikäisestä lähtien mukana liikunnan ja urheilun järjestötoiminnassa ja sisuunnuin siitä, miten ennaltaehkäisystä kyllä puhuttiin juhlapuheissa, mutta kauniit puheet näkyivät harvemmin käytännössä. Piti lähteä itse mukaan päätöksentekoon.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä