lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Startupit

Miksi suomalaisyritykset eivät uskalla kasvaa ja investoida?

Suomen 2020-luvun kilpailukyvylle luo mustan varjon yritysten kasvuhalukkuuden vähyys, joka ilmenee tuotannollisten sekä erityisesti T&K-investointien matalana tasona. Talouselämä uutisoi viime perjantaina kuinka teollisuuden investoinnit ovat jo alkaneet laskea parin hyvän vuoden jälkeen.

Valitse se vähemmän kuljettu polku - paitsi Keskuspuistossa

”Metsässä kulki kaksi polkua. Valitsin niistä vähemmän kuljetun. Se on kaikki mitä olen tehnyt”. Näin kerrotaan runoilija Robert Frostin sanoneen. Nykyaikana rohkaistaan etsimään sitä omaa juttua. Sosiaalinen paine tehdä samalla lailla kuin kaikki muut on vähentynyt ainakin mitä uravalintoihin tulee. Se että pelinkehittäjät, ohjelmoitsijat, start up -yrittäjät, luovat tekijät ovat silloin tällöin saaneet harrastuksestaan myös toimeentulon, on toiminut innostavana esimerkkinä sille, että kannattaa tehdä sitä missä juuri itse on taitava.

Suuri (epä)reiluus-gallup – kaikki mukaan!

Ensin pieni alustus aiheeseen ja sitten pääset ”äänestämään”. 

MOT Pankkivangit ohjelma 13.6.2016 kertoi tarinan kahdesta suomalaisen pankin ylikävelemästä ex-yrittäjästä. Ohjelma oli hyvin seikkaperäinen ja sopivasti rautalangasta väännetty. Osa meistä järkyttyi näkemästään ja kuulemastaan – vihaakin nostatti moinen epäreiluus? Ylivoimainen enemmistö ohjelman katsojista todennäköisesti kuitenkin ajattelee, että ”kaikennäköistä”, eikä mieti asiaa sen enempää.

Startupeistako mallia puolueille

Viime viikolla EVA julkaisi pamfletin Pelastakaa puolueet!, jonka alaotsikko oli "Mitä politiikka voisi oppia Uberilta?". Startupeilla on kaksi merkittävää ominaisuutta:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä