lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Sukupuolineutraali

Lapsen koskemattomuutta rikkova julkinen keskustelu tuomittavaa

Lapselle kuuluu ehdoton oikeus henkiseen ja fyysiseen koskemattomuuteen. Tätä tosiasiaa olisi vihdoinkin syytä pohtia julkisessa kuumana ja ylikierroksilla käyvässä kasvatuskeskustelussa.

Keskustelun osapuoli, joka takertuu käsitteeseen ”sukupuolineutraali” katsoo oikeudekseen alentaa lapset heidän sukupuolielintensä tasolle käyttäen näistä elimistä vieläpä rahvaanomaisia nimityksiä. Tätä hoetaan mediassa, joka tarjoaa näyttäytymispaikkoja näille sedille ja tädeille.*

Nykyinen henkilötunnus hoitaa kahta tehtävää – ja molempia huonosti!

Suomalainen henkilötunnus luotiin 60-luvulla ensin työeläkkeen kirjanpitoa varten, sitten se siirtyi Kelan hoitoon nimellä sosiaaliturvatunnus eli sotu ja lopulta Väestörekisterikeskuksen hallinnoimaksi. Henkilötunnus on tunniste, jolla voidaan yksiselitteisesti yksilöidä henkilö, vaikka olisi muita samannimisiä tai henkilön nimi olisi vaihtunut. Se on sen ainoa tehtävä, tai ainakin pitäisi olla.

Mukaneutraali läheispäivä vai isänpäivä?

 Neutraali läheispäivä korvaa isänpäivän vieton Yliskylän ja Kulosaaren päiväkodeissa, kerrotaan meille Iltalehdessä. http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201711012200502821_u0.shtml
 

Sukupuolineutraali henkilötunnus -puoluekokousaloite Vihreissä

Allekirjoittanut yhdessä muiden vihreiden toimijoiden kanssa olemme tehneet Vihreiden puoluekokoukseen puoluekokousaloitteen sukupuolineutraalista henkilötunnuksesta.

Sukupuolineutraaleja on Suomessa 1.092.000 henkilöä, tilastokeskuksen mukaan

Minä ymmärrän, että opetus "sukupuolineutraaliksi" ei tarkoita sitä, että haarojen väli vaihdettaisiin johonkin toiseen tai sinne lisättäisiin jotain.

Suomessa on todellisuudessa yli miljoona sukupuolineutraalia ihmistä, eli yksin asuvia asuntokuntia, joiden täytyy hallita miesten, kuin naisten arkiaskareet. Katso kuva 1.

Sukupuolineutraalisuuden ymmärtämisen vaikeus

Ylen verkkosivuilla julkaistiin maanantaina blogikirjoitus, jossa käsitellään sukupuolineutraalisuutta laajemmin, mutta jokseenkin yhtä vähäisellä ymmärryksellä kuin Helsingin Sanomissa viime keskiviikkona julkaistussa mielipidekirjoituksessa.

Ylen verkkosivuilla julkastun blogin kirjoittaja Sanna Ukkola sekoitti puurot ja vellit vedotessaan tieteen löydöksiin keskiarvoisuudesta puolustellessaan lapsiin liittyvän markkinointiviestinnän sukupuolittuneisuutta. 

Ei sukupuolisidonnaisia tuotteita kiitos

Tänä herran päivänä, 21. marraskuuta, vuonna 2015, Noora Nuorgam kirjoittaa blogissaan Anttila, are you kidding me? Blogkirjoituksessa kirjoittaja kritisoi verkkokauppa Anttilan tapaa kategorisoida lasten lelut poikien ja tyttöjen leluiksi.

Poikien vanhemmille Anttila markkinoi tuotekuvauksissaan autoja ja kaivureita, kun taas tyttöjen vanhemmille nukkeja ja lastenhoitotarvikkeita. Tämä oli Nuorgamin mielestä liikaa. Hän pahoitti asiasta mielensä.

Onko todellisuudessa olemassa sukupuolineutraalia avioliittolakia?

Miksi pitäisi hyväksyä sukupuolineutraali avioliittolaki? Ensinkään mitään maailmassa ei ole täysin neutraalia. Pelkästään värit ovat punaisia, sinisiä ym. Väreistäkään ei saa tekemälläkään eikä liberaalien humanistien ajamalla propakandallakaan neutraaleja värejä. Aika älämöö syntyisi jos liberaalihumanistit saisi muutettua kaikki värit esimerkiksi harmaiksi. Eli maailmassa ei olisi muuta kuin harmaita värejä.

Vihreät haluavat jo kolmannen sukupuolen

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNO vaatii Suomea tunnustamaan kolmannen sukupuolen. ViNO sanoo liittokokouksensa tiedotteessa, että jaottelu vain naisiin ja miehiin rajaa osan ihmisistä pois, ja julkisissa yhteyksissä tulee käyttää kaikki sukupuolet huomioivaa kieltä. Näin kertoo Helsingin Sanomat.

Toisin sanoen minä tai kukaan muukaan ei saisi nimittää Maijaa naiseksi ja Mattia mieheksi. Suomen kieleen pitäisi siis keksiä uusi sana, joka ei tarkoittaisi miestä eikä naista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä