lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Suurpetopolitiikka

Luontodirektiiviin joustoja - ei tiukennuksia!

Maaseudun Tulevaisuus uutisoi eilen, että Euroopan komissio on tehnyt esityksen luontodirektiivin tiukasti suojeltuja eläinlajeja käsittelevän ohjeasiakirjan päivittämiseksi. Tiukasti suojeltujen lajien, kuten suden, ilveksen ja karhun metsästyskäytäntöihin esitetään rajoituksia ja sudelle esitetään jopa kokonaan uutta liitettä.

Vain kuolleen ruumiini yli

Maaseudun Tulevaisuus uutisoi eilen, että Euroopan komissio on laatinut esitysluonnokset luontodirektiivissä tiukasti suojeltuja eläinlajeja käsittelevän ohjeasiakirjan päivittämiseksi. Luonnoksissa komissio esittää kovia rajoituksia tiukasti suojeltujen lajien, kuten suden, ilveksen ja karhun metsästykseen.

Vihreiden luonnonsuojeluohjelma: ylisuojelullinen ja petopoliittinen katastrofi

Luin vihreiden tänään julkistaman luonnonsuojeluohjelman. Todettakoon aivan ensimmäiseksi, että siinä oli myös paljon hyvää. Turpeen poltosta luopuminen on järkevä pitkän aikavälin tavoite, mutta turvetta tarvitaan ylimenokauden ratkaisuna. Samoin on asiallista käydä keskustelua Metsähallitukselle asetetusta tulostavoitteesta. Mielestäni sitä tulisi pienentää metsien kestävän käytön turvaamiseksi.

Kimmo Tiilikaiselle iltalukemista

Itärajan kunnissa on käynnistynyt kapina, jossa paikalliset riistanhoitoyhdistykset ovat yksi toisensa jälkeen irtautumasta SRVA-toiminnasta. SRVA (Suur Riista Virka Apu) on metsästäjin vapaehtoisuuteen perustuva toiminta, jossa jäljestetään ja lopetetaan liikenteessä vahingoittuneita eläimiä, häädetään suurpetoja asumuksista sekä kaadetaan häiriköikköeläimet.

Suden häntiä ostetaan

Keskiviikkona 30.11.2016 uutisoi Tv 1 ( A-studio ) Suomen ja Venäjän välille virinneestä  uuden muotoisesta suurpetoyhteistyöstä.  Susikanta Suomen ja Venäjän välisellä rajaseudulla normalisoidaan siten, että suomalaiset tiedottavat venäläisille yhteistyöhenkilöille rajan yli tulevista susista ja venäläiset poistavat omalla alueellaan sudet pois kirjanpidosta.

Onko kaupunkiin eksyneet eläimet pakko tappaa?

Aina silloin tällöin kaupunkialueille eksyy villieläimiä, yleensä hirviä ja karhuja. Ennuste tämmöisellä "maaltamuuttajalla" on hyvin huono, lähes aina eläinparka menettää henkensä.

Miksi näin menetellään? Eivätkö kaupunkivihreät siedä eläimiä missään muualla kuin maaseudulla? Maaseudun ihmisten kyllä oletetaan sietävän isojakin petoeläimiä jopa omilla pihoillaan.

Tappamaan niitä ei maaseudulla ainakaan voi mennä tulkoon vierailuista  minkälaista vahinkoa tahansa, muuten käräjäsalin ovet aukeavat hyvin sukkelaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä