lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Terroristit

Sarjakuristajan ja muiden rikollisten tuomiot kovemmiksi

Yksi valtiovallan keskeisiä tehtäviä on taata kansalaistensa turvallisuus. Nyt on lähiaikoina ollut kaksikin tapausta, joiden perusteella voisi epäillä, että kansalaisten sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden tunne heikkenee edelleen. Neljännen uhrinsa hengiltä kuristanut lähiöön sopeutumaan sijoitettu sarjamurhaaja Penttilä ja Turun torilla iskenyt terroristi Bouanane. Tämä osoittaa huonoa onnistumista meidän päättäviltä tahoiltamme.

Terrorismin syyt ja torjunta

Nyt ovat turvallisuusvastuulliset valtion ja kirkon johdon taholta päästelleet suustaan niin todellisuudelle vierasta pupellusta, että moisen höperehtimisen äänetön ohittaminen olisi jo vastuuttomuutta.

Toivon että kotimaahamme Temppeliaukion kirkon tapauksen muodossa rantautunut terrorismi viimein pakottaisi myös päätöksentekijät katsomaan totuutta silmiin "ei tässä mitään hätää" -hössöttämisen sijaan.

Ei tarvitse olla kummoinenkaan selvänäkijä tai edes historian tutkija, kun terrorismin  koko taustakuva kirkastuu silmissämme:

Rikollisten ja ei-rikollisten sekä terroristien aivoissa on eroja

Neuropsykologian myötä, tutkijat ovat voineet tutkia ja seurata tarkemmin aivojen toimintaa. Tutkimuksissa on todisteita siitä, että rikollisten aivoissa on havaittu poikkeavuuksia verrattuna ei-rikollisten aivoihin. Nämä poikkeavuudet ja rakenteelliset eroavaisuudet vaikuttavat henkilön käyttäytymiseen ja mahdollisesti altistaa rikolliseen käyttäytymiseen (Raine, 2013). Rikosalttius ei kuitenkaan yksistään johdu yksilökohtaisista tekijöistä vaan myös sosiaalisista riskitekijöistä.

Sotkeutuuko Suomi terrorismikierteeseen?

On aika miettiä syvällisesti rooliamme osana lännenmiehen sotakoneistoa ulkomailla – olemme mukana Irakissa *, jo lähellä taistelukenttää. Olemme Afganistanissa jo sodan osapuoli. Sotilaitamme on Afrikan Malissa.

Tapetaan vain huvin vuoksi

Olkoon tämä Pääsiäissaarnani Teille hyvät lukijat.

Pitkähän tästä jälleen tuli ja hyvin lennokas. Lue jos jaksat? Koittelen jälleen sananvapauden rajoja. Jos Uuden Suomen toimitus tämän poistaa, niin en ole pahoillani, sillä tekstini tulee sydämestä ja huolesta maailman menosta, joten ajatuksen juoksuani voi olla vaikea ymmärtää.

Tästä se alkaa…

Terroristit joutuvat helvettiin ja heidän uhrinsa paratiisiin, se on kerrottava.

Terrorismia ei saada loppumaan pommituksilla, väkivallalla ja pidätyksillä, vaan niillä samoilla tavoilla, joilla terroristeja tehdään. Sanoilla, kuvilla, äänellä ja videoilla heihin voidaan vaikuttaa, ja luopumaan terrorismista ja itsemurhapommituksista.

Aloin pohtimaan sitä, että miten ja millä tavoilla Isis, ja toiset terroristijärjestöt, ovat saaneet kannattajia. Mikä on se syy, että ihminen tekee itsemurhaiskun ja on valmis riemulla päättämään oman elämänsä vahingoittaen ja surmaten toisia?

Miksi pakolaisten taustoja edelleen salataan

 

Pakolaiskriisi on ajanut Suomen erikoiseen tilanteeseen. Tuskin mikään asia 2. maailmansodan jälkeen ei ole jakanut suomalaisia näin pahoin kuin pakolaisasia. Jos tilanteeseen ei nopeasti puututa, asialla voi olla kauaskantoisia ja ikäviä seurauksia.

En sure Pariisin uhreja - he ovat kohtalonsa tienanneet vol.1 & vol. 2

Ihminen on ihmiselle susi - lisäominaisuutena ihmiselle on ominaista valehdella ja harrastaa itsepetosta.

 

En jaksa  surra Pariisin uhreja. Kollektiivina he ovat ansainneet kohtalonsa.

 

Aivan kuin kukaan ei olisi arvannut tämän olevan tulossa.

Oikeasti?

Siis aikuisten oikeisti?

Paitsi, että unohdin sen itsepetoksen...

 

Pieni vihreä marksilainen

Karl Marx oli kommunismin isä ja siinä onkin meriittiä sekä nykyisyydessäkin kasvavaa ruumispinoa kylliksi yhden miehen ansioiksi. Hänen kunniakseen järjestänkin yleisen kyselyn itse kunkin marksilaisuuden asteesta. Olemmeko raikkaan uudistushenkinen tuulahdus yksilönvapautta ja kansalaisyhteiskuntaa vai umpioitunut kommarikollektiivi Baader-Meinhoffin verilätäköissä kieriskellen? Kohtahan tuo selviää. 

Testaa kuinka kulttuurimarksilainen olet klikkaamalla tästä!

Live-kuvaa Pariisista

Uskomatonta! 
AK-47 Kalašnikov jumittui juuri oikealla hetkellä.
Siltikin järkyttävää katsottavaa - julmuutta, jolla ei pitäisi olla mitään sijaa Euroopassa.

The Guardian'in uutismateriaalia (Alkuperäinen julkaisija The Daily Mail):
The entire attack lasts less than a minute, and at least 30 bulllets were fired into the cafe. No one is killed.

Tosi-tosi-TV:tä
http://www.theguardian.com/world/2015/nov/19/video-shows-woman-escape-po...

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä