lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta UNHCR

UNHCR:n turvin parempaan turvapaikkaprosessiin

Voimassa olevalla Dublinin sopimuksella näyttääkin olevan tosi paikassa pelkkä pilapuheen arvo – sillä on ainoastaan onnistuttu pettämään niitä allekirjoittajamaita, jotka uskoivat sopimuksen pitävän. Suomi ei edes yrittänyt soveltaa sopimusta kansansa eduksi syksyllä v. 2015 kun olisi pitänyt.

UNHCR:n kritiikki Suomen turvapaikkapäätöksistä

Yle julkaisi 13.2. uutisen siitä, kuinka UNHCR kritisoi Suomen "turvapaikkapäätöksiä". Uutinen julkaistiin ensiksi ruotsiksi, ja myöhemmin aamupäivän aikana suomeksi. Juttuun oli haastateltu Thomas Bergmania. Hän työskentelee UNHCR:ssä lakimiehenä. Uutisista ei löydy lähdettä alkuperäiseen UNHCR:n asiakirjaan tai muuhun dokumenttiin.

 

Perussuomalaiset hölmöilee paperittomien edessä

Perussuomalaisten kansanedustaja, oikeustieteiden maisteri  ja lakitoimistoyrittäjä Ville Tavio kirjoitti 8.3. Uuden Suomen Puheenvuorossa hallituksen "ryhdikkäästä" maahanmuuttopolitiikasta otsikolla "Vihervasemmisto polvillaan paperittomien edessä". Tavion mukaan: 

Vastuutonta vastuunkantoa - Pakolaiset hädässä

Voisiko olla, että radikaalit ajat ja tapahtumat, vaativat radikaaleja ratkaisuja? Olen tässä miettinyt hiukan siellä kuuluisan laatikon ulkopuolella.

 

Hämmästys ja hämmennys eivät riitä alkuunkaan kuvaamaan tunnetta ja ristiriitaa koko Euroopan yli vyöryvässä ja vellovassa pakolaiskeskustelussa ja -kriisissä. 

 

Halu auttaa tuntuu olevan joillakin kova - toisaalta toisilla halu estää auttaminen on myös kova. Tavallaan ymmärrän molempia puolia ja moni varmaan lukee minut niihin estäjiin, joskin se on suurimmalta osin virheellinen päätelmä.

Jos humanitäärinen maahanmuutto ja kehitysapu lopetettaisiin?

Jos Suomi lopettaisi kehitysavun antamisen ja humanitäärisen maahanmuuton kokonaan, mitä ”maahanmuuttokritiikin” nimissä on vaadittu, epäilemättä kansainvälinen maineemme kärsisi ja nauttimamme kansainvälinen arvonanto vähenisi. Tällä todennäköisesti olisi myös kielteisiä taloudellisia seurauksia, mikä vaikuttaisi suomalaisten hyvinvointiin.

Maahanmuuttopolitiikan standardiargumentit osa 1 - Me autamme pakolaisia.

Meidän piti auttaa pakolaisia, mutta saammekin pääosin niitä, jotka todetaan turvapaikkahakemuksen perusteella ei-pakolaisiksi. 

 

46524 henkilöä haki turvapaikkaa Suomesta vuosien 2000-2013 välillä ja turvapaikka myönnettiin 1664 henkilölle. Noin 45000 hakijaa todettiin sellaisiksi ettei heillä ollut perusteltua vainoa tai uhkaa taustalla.

 

http://www.tilastokeskus.fi/tup/suoluk/suoluk_vaesto.html

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä