lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Ulkomaisten maakaupat

Ei strategisia kohteita ulkomaisomistukseen - ei uutta "Airistoa"

Eduskunta-avustajana työskennellessäni sain asiantuntijataholta tiedon, että puolustusvoimien tärkeän kohteen läheisyydestä oltiin kauppaamassa kiinteistöä. Kauppailmoituksen yhteydessä oli piirustuksia, joista ilmeni strategisesti tärkeitä tietoja esimerkiksi sähkölinjojen osalta. Esimieheni pyysi ilmoittamaan asian puolustusministeriöön, ja saamani vastauksen perusteella olimme ensimmäiset, joilta tieto meni puolustusministerille. Uskomatonta mutta totta.

Kotiseutuneuvos "palautti" palan Viipurin lääniä venäläismiehityksen alta

IS:n päivän lööppi julisti otsikon uutisen ohittaen kuitenkin melko informatiivisessa leipäteksissä joitain oleellisia näkökohtia. Jutussa kerrotaan, kuinka kotiseutuneuvos Markku Paksu teki historiaa ja osti itselleen "takaisin pienen maapalan sodassa menetettyä Karjalaa" Kannakselta Laatokan länsirannalta.

Venäläiset "valtaavat myös Ranskan ja Sveitsin

 

Venäläisten tekemistä maakaupoista Suomessa on taas kohistu viime päivinä, ei vähiten sen vuoksi, että puolustusministeri haluaisi voimaan lainsäädännön, jolla kaupat strategisesti tärkeissä kohteissa voitaisiin estää.

Onko meidän siis oltava huolissamme, ovatko venäläiset valtaamassa Suomen?

Eivät tietenkään. Tarkkoja lukuja tehdyistä tontti- ja kiinteistökaupoista ei ole saatavissa, mutta näin "käsituntumalta" voi sanoa, että valtaosa niistä on normaaleja mökkikauppoja.

Hitaita kiireitä kiinteistökauppojen rajoittamisessa

Miksi myydä kyseenalaisin perustein ulkomaiseen omistukseen sitä, mitä emme  Suomessa voi  edes lisätä.Maa-ala ei kasva, mutta väestön määrän arvioidaan kasvavan. 

Joillakin alueilla vapaa-ajan asunnoista joka neljäs on mennyt venäläisomistukseen. Omistajat eivät välttämättä edes asu Suomessa, eikä ulkomaisista omistajista ole enää edes minkäälaista tietoa olemassa. Vapaa ulkomaalaisten ostomahdollisuus on johtanut  myös metsä- ja maatalousmaiden myymiseen ulkomaiseen omistukseen.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä