lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Uskon sana -seurakunta

Menestysteologinen Uskon sana -seurakunta Poriin

 

Nyt se on lehdessäkin:
http://www.satakunnankansa.fi/satakunta/uusi-seura...

Nyt siis lehdessäkin lukee, että Poriin tulee uus- ja äärikarismaattinen, ei-kristillinen, populistinen ja menestysteologiaan perustuva seurakunta.


Kun lukee tuolla kommentteja, on ihan kuin olisi jollain rajat kiinni- tai persuryhmässä: ei kuulemma mitään yhteyttä menestysteologiaan jne. Miten voi valehdella jatkuvasti, että korvat heiluu? Kertokaapa minulle!


Jos sillä ei ole mitään tekemistä menestysteologian kanssa, muuttakoon nimensäkin.

Erityisen tuomittavaa kristillisyyttä


Mikä nykyaikaisessa muodikkaassa äärikarismaattisessa liikehdinnässä sitten on niin pahaa ja tuomittavaa? Tässä havainnollinen lista dokumentointeineen:

Uskon sana -hihhuli Donald Trump


Enpäs heti oivaltanutkaan kirjoittaessani populismin, natsismin, valemedioiden ja uuskarismaattisuuden yhteyksistä, kuinka ajankohtainen, selvä ja avoin näiden liitto onkaan: sehän on henkilöitynyt karmealla tavalla tulevaan Yhdysvaltojen presidenttin Donald Trumppiin.


Tätä taannoista videota aikaisemmin katsellessani en vielä tajunnut, että tässähän nämä rukoilijat ovat äärikarismaattista pseudokristillisyyttä yms. edustavia tyyppejä:
https://

Hindukultin päänravistajatar Pelastusarmeijaan Suomeen 30.12.?

 

Edellisen blogikirjoitukseni aihepiiri on osoittautunut harvinaisen tarpeelliseksi ja ajankohtaiseksi. Hieman selaillessani uuskarismaattisen pseudokristillisyyden järkyttäviä ilmentymiä ulkomailla ja hieman peitellympiä ilmentymiä Suomessa piirtyi kuva tästä verkostosta.

Papapapapapa tRRR - "kielilläpuhumisesta" ja hengestä juopumisesta yms.


Kielilläpuhumisesta


Raamatussa, jota yleensä pidetään muuten kristinuskon perustana, on kuvaus siitä, miten Pyhä Henki vuodatettiin. Opetuslapset alkoivat puhua itselleen tuntemattomia KIELIÄ, siis oikeita kieliä, joita kuulijat ymmärsivät. He puhuivat siis täydellisesti näitä ihmiskieliä Pyhän Hengen vaikutuksesta. Paikalle tulleet vieraskieliset kuulivat omaa kieltänsä ja ymmärsivät sitä. (ksenolalia)

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä