lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Välikysymys vanhusten hoidosta

Saako eduskunnassa valehdella

Vaalien alla poliitikoilta kuullaan hyviä ja järkeviä ehdotuksia. Mutta missä on raja, miten poliitikot voivat pestä kätensä omista ja puolueensa päätöksistä. Pitäisikö eduskunnassa välikysymystä, opposition tärkeintä keinoa käyttäessä pitäytyä totuudessa?

Vanhustenhoidosta tehdyssä välikysymyksessä varapuheenjohtaja Sanna Marin (sdp) ihmetteli hallituksen puuttuvaa tahtoa ratkaista ongelmat hoitajamitoitusta nostamalla.

Valitettavasti myös opposition puheiden ja tekojen välillä on ristiriita.

Mistä Helsingin valtuuston kyselytuntihistorian pisin keskustelu käytiin?

Viime viikkojen ajan koko Suomessa on keskusteltu vanhustenhoidon tilanteesta. Vanhustenhoidon epäkohdat nousivat valtakunnan uutisiin useiden yksityisten palveluntarjoajien törkeiden laiminlyöntien vuoksi. Samaan aikaan Helsingissä on paljastunut yksityisten päiväkotien luvissa ja henkilöstön mitoituksessa selviä puutteita.

Desimaaleilla on väliä

Valtionvarainministeri Petteri Orpo (kok) sanoi viime viikolla, että ihminen ei ole desimaali ja että Kokoomus ei halua kirjata sitovaa vanhustenhuollon hoitajamitoitusta lakiin. Kokoomus oli kantansa kanssa yksin, kaikki muut puolueet näkivät, että desimaaleilla on merkitystä ja haluavat sitovan 0,7 hoitajamitoituksen lakiin.

Vanhusten hoidon ongelmat ja ratkaisut ovat olleet jo 10 vuotta tiedossa!

 

”Ko on tämmönen mahollisuus vanahuksille”, Aterian ja palvelun merkitys iäkkäille, Maarit Repo, Opinnäytetyö, Toukokuu 2011:

 

”3.2 Iäkkäiden henkilöiden palveluita koskevat suositukset

3.2.1 Ikäihmisten palveluiden laatusuositukset

SOTE on kaatumassa eduskunnassa - kaatuuko myös hallitus?

Hallitus tulisi kaataa vanhusten hoitoa koskevalla välikysymyksellä

Eduskunnan oppositio on jättämässä välikysymyksen vanhusten hoidosta. Ilmi tulleet laiminlyönnit eivät ole hyväksyttäviä ja ne antavat esimakua siitä mihin suuntaan maamme sosiaali- ja terveydenhuoltoa ollaan viemässä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä