lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Valtio-omistajuus

Miksi Fortum hamuaa suurempaa Uniper -yhtiötä?

Media kävi Fortumin kimppuun vedoten muun muassa siihen, ettei Uniperin nykyinen johto ymmärrä 1], mitä Fortum näkee Uniper' ssä! On tietenkin selvää, että nykyinen Uniper johto sanoo näin, koska saanevat oston toteuduttua potkut – ovat vain tiellä seuraavissa liiketoimintamuutoksissa!

[1 ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005384133.html -

Sähkönsiirto on sosialisoitava

Viime päivinä olemme saaneet lukea paljon Jyrki Kataisen hallituksen surkeasta epäonnistumisesta: Fortumin valtio-omistuksesta luopumisesta ja sähkönsiirron päätymisestä ulkomaalaisille pääomasijoittajille. Carunan jättikorotukset siirtohintoihin viiltävät syvältä meitä espoolaisia, koska Caruna hoitaa sähkönsiirron Espoossa, eikä nykypäivänä juuri kukaan voi välttyä sähkön käytöltä.

TALVIVAARASTA AIJESOPIMUS

TALVIVAARASTA AIJESOPIMUS

 

Toivottavasti kaupasta tulee hyvä Suomen näkökulmasta. Kokoomusministerillä oli kiire ja paineita saada homma jotenkin näyttämään ratkaistulta ennen eduskuntavaaleja.

Sopimuksen sisällöstä ei vielä annettu lähempiä tietoja. Toivottavasti Suomen kansallisvarallisuutta ei ole "kenkätty" Brittiläisen sijoitusyhtiön haltuun. Minä hivenen pelkään, että me veronmaksajat maksamme viulut ja britti ottavat hyödyt.

Työtä ja sosialismia

Olin silloin telakalla töissä, kun norjalaisomistus vaihtui korealaisomistukseksi. Silloin yleinen puheenaihe oli, että vaikka Etelä-Korea onkin yksi suurimpia laivanrakentajia niin heidän profiili on raskaissa rahtialuksissa.

Kyllähän sieltä tuli korealaisia oppiin, mutta aika lailla peruskäsitteistä jouduttiin lähtemään matkustajaristeilijöitä tehtäessä. Standardit kun ovat pikkaisen tarkempia, kun "rahtina" on ihmisiä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä