lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Valtion omistus

LAITON FORTUMIN CARUNA-KAUPPA?

Kaksi vuotta sitten toteutetulla kaupalla Fortumin Suomen sähköverkko siirtyi 2,55, miljardilla eurolla kahden 80 prosenttisesti ulkomaisen finanssisijoitusyhtiön, First State Investmentsin ja Borealis Infrastructuresin omistukseen. Viidesosan, eli 20 prosentin osuuden omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva ja LähiTapiola Eläkeyhtiö. Yhtiö on viime päivät ollut kaikkien huulilla rajujen-, sähkönsiirtomaksujen jopa yli 50 prosentin korotusten johdosta.

Fortumilla on rahaa millä mällätä

Fortum myi Ruotsissa sähkönjakeluverkkonsa ja sai siitä kassaansa riihikuivaa rahaa peräti 6,6 miljardia euroa eli enemmän kuin vuotuinen liikevaihto. Ja kun firman kannattavuus on ollut superhyvä muutoinkin jo pidemmän aikaa, niin nyt Fortumilla on yllin kyllin rahaa suuriinkiin operaatioihin.

VR Transpoint myyntiin.

Vr Transpointin kumipyöräkuljetus organisaation valtion tulisi myydä välittömästi. Taitaisi tulla yhteiskunnalle halvemmaksi vaikka lopettaa ko. yritys. Tällä hetkellä alihankkijoiden / kilpailijoiden konkurssien jälkeisten verosaatavien määrä ei voi kuin arvailla, mutta valtava se kuitenkin on. 

 

Taannoin mietittiin lehtienkin palstoilla, Altian myymistä. Sitä perusteltiin esim. sillä, että valtion ei kannata kaikenlaisia yrityksiä omistaa. Tässä sentäs myynnin jarruna on perusteltuna, Alkon mopoli.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä