lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Vandalismi

"Laturaivosta"

Iltasanomat nosti tänään esille laduilla tallustelevat ihmiset. Otsikossa oli viime vuosien tapaan jälleen "laturaivo", vaikka ladulla ääneen raivoaminen on äärimmäisen harvinaista. Sen sijaan harmistus yhteisen omaisuuden tuhoamisesta on sitäkin yleisempää. 

Koska asia on nyt nostettu esille, päätin kirjoittaa tähän muutaman ajatuksen siitä, miksi jalankulkijoiden pitäisi pysyä poissa laduilta. Jos saan tällä kirjoituksellani yhdenkään ihmisen ajattelevan asiaa, on käyttämäni aika kannattanut.

Rikosilmoitus vaalimainosvandalismistä

Oulussa harjoitettiin vaalimainosvandalismia lauantaiyönä. Valtatielle 22 eli Kainuuntielle tukiryhmäni asettama vaalimainokseni oli rikottu. Tekijästä oli jäänyt jäljelle renkaanjäljet sekä osittain syöty omena. Terveelliset ruokailutottumukset omaava rikollinen siis.

Mitä entiselle kotikaupungilleni on tapahtunut?

Olen asunut melko kauan Järvenpäässä. (Ikävuoteni 6 -vuotiaasta n. 20 -vuotiaaksi.) Tämä Jean Sibeliuksesta mainetta ja imagoa itseensä pumppaava kaupunki ei ole ainakaan minulle koskaan ollut mikään paratiisi. ; Laman aikana se oli suuri huumekaupan keskus jossa oli paljon narkomaaneja. Melko lähellä oleva Kellokosken mielisairaala dumppasi potilaita avohoitoon ja he päätyivät mm. Järvenpäähän. Samanaikaisesti leikeltiin nuorison mielenterveystyöstä.

Autojen poltot epäilemättä järjestäytynyttä toimintaa

Otetaanpa pieni katsaus Suomessa lähimenneisyydessä tapahtuneisiin autojen tuhopolttoihin, jotka kulminoituivat päättymäisillään olevalla viikolla yhdeksään lunastuskuntoon päätyneeseen Pohjolan Matkojen linja-autoon ja puolentoista miljoonan euron vahinkoihin.

Aidan takana ruoho voi olla ruskeampaa

Suomea huomattavasti heikommin luotettavan (korruptoitumattoman ja lahjomattoman) esivallan sekä oikeuslaitoksen, yhteiskunnan järjestäytyneisyyden, julkisen terveydenhuollon, yksityisen omistusoikeuden, kansalaisten fyysisen koskemattomuuden ja demokratian toteutumisen osalta onnistuneet valtiot aiheuttanevat anarkisteille kosolti kognitiivista dissonanssia.

Ensin ne portaat särjettiin ja sitten vasta ...

Hotelli Tallukkaan Asikkalassa oli suunniteltu pakolaiskeskusta. Jotkut ajattelivat että tälle voisi koitua haittaa siitä että he rikkoivat hotellille johtavan kuntoilupolun portaat. Tästä tuskin on erityistä haittaa vastaanottokeskukselle, paikallisille asukkaille sitäkin enemmän.

Ymmärtämisen ja suvaitsevaisuuden loppu

Minkä lie ihmeen vitsauksen johdosta länsimaalaisilta viranomaisilta, oikeusoppineilta ja "asiantuntijoilta" on viime vuosien saatossa unohtunut kansan (intuitiivisesti luultuna) ylivoimaisen enemmistön jakama käsitys oikeasta ja väärästä sekä omistus- ja itsemääräämisoikeuden kunnioittamisesta. Käsitys, jonka mukaan paikkojen tuhoaminen sekä sotkeminen ja väkivalta kanssaihmisiä kohtaan on yksiselitteisesti väärin. Tämäkin on toki kyseenalaistettavissa, koska julkinen valta heijastaa yhteiskunnan arvoja, eikä päin vastoin.

Itsenäisyyspäivän ilkivaltaa

Moni toivoo kotonaan tällä hetkellä, että joku lähtisi itsenäisyyspäivän kunniaksi kylille vetämään pulloja ikkunoihin heitteleviä, Suomen lippuja polttavia ja autoja vahingoittavia paskahousuja turpaan.

Omatkin tunteeni ovat pinnassa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä