lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Velvollisuudet

HSL - hoida velvollisuutesi

 

Lukuisista viesteistä ja valituksista huolimatta HSL ei ole muuttanut toimintaansa millään tavalla.  Vuoden olen säännöllisesti ottanut yhteyttä sinne ja todennäköisesti kymmenet muutkin. Ennemminkin sanoisin, että tilanne on riistäytynyt käsistä täysin. 

Katson Kuntivaaran laelta itään

Helteisenä heinäkuun 11. päivänä 2016 seisoin ystävineni lapsuuteni kotipihaltani avautuvan maiseman itäisimmässä kohteessa Kuntivaaran (481 m) korkeimmalla huipulla ja katselin maisemia itään. Sää oli huikean kirkas, upea maisema avautui laajana vuoden 1920 rajan itäisimpien tunturien Nuorunen (577 m), Ukonvaara (495 m) ym. huippuihin. Kaikki tässä näkyvä on entistä Suomea, nyt Venäjän hallinnan alla olevaa maata ja vettä. Vasemmalla, suoraan pohjoisessa, vaarojen välissä piilossa lepää yli 20 km pitkä Paanajärvi. Uusi raja kulkee jalkaimme alla tunturin juurella.

Ovatko naiset yksilöitä vai sukupuolensa uhreja?

Sunnuntaisen naistenpäivän kunniaksi monet artikkelit pureutuivat sukupuolten väliseen tasa-arvoon teesein, jotka oli höystetty aimo kasalla uhriutumista, eturyhmäpolitikointia ja suoranaista perusteettomien etuoikeuksien vaatimista. Sellaiset perustellut tasa-arvoteemat, kuten vanhemmuuden kustannusten tasaaminen työnantajien kesken, jäävät paitsioon naiskiintiöitä, miesveroja ja sukupuolen perusteella tehtyjä palkankorotuksia vaadittaessa.

Oikeuksiesi valvonta vaatii byrokratiaa!

Menoleikkauksissa, sopeutuksissa, kestävyysvajeissa kuin kulukarsinnoissakin usein otetaan esille byrokraatit – niin kunnissa kuin valtiolla. Heitä on paljon – satojatuhansia, mutta miksi? Ennen kuin heidän lukumäärää aloitetaan sopeuttamaan verokertymiin nähden, niin olisi hyvä omaksua tieto, miksi he ovat valtiomme ja kuntiemme palveluksessa? 

Oppilaille opetetaan vain oikeuksia, ei velvollisuuksia!

Ammattiliittojen väkeä käy oppilaitoksissa valistamassa opiskelijoita. Sinänsä hyvä,  mutta käytännön kokemuksen mukaan valistus on kovin yksipuolista. Koskee lähinnä tulevan työntekijän oikeuksia. Vaikuttaa siltä, että työntekijöiden velvollisuudet jäävät opettamatta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä