lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Virkaanastujaiset

Edessä neljä vuotta taistelua mediaa vastaan

Valkoisen talon lehdistösihteerin viran sanotaan olevan vaativin tehtävä heti presidentin jälkeen. Hän on päivittäin median ristitulessa selventäen ja usein myös selittäen hallinnon linjauksia ja presidentin kommentteja parhain päin. Esimerkiksi Ari Fleicher ja Tony Snow tulivat tunnetuiksi hyvin taitavina ja diplomaattisina sanankäyttäjinä, jotka onnistuivat rauhoittelemaan presidentti George W. Bushin antamia kommentteja.

Donald Trumpin virkaanastujaispuhe: Instituution ilmentymä

Millaista virkaanastujaispuhetta voidaan tänään odottaa Yhdysvaltain presidentiksi nousevalta Donald Trumpilta? Hänen aikaisempien puheiden ja lausuntojen perusteella virkaanastujaispuhe voi sisältää ihan mitä tahansa. Jos hän kuitenkin noudattaa perinteitä, on olemassa muutama kirjoittamaton sääntö, joita uuden presidentin tulisi virkaanastujaispuheessaan huomioida.

Ulkojuhlat tammikuussa, miksi ihmeessä?

Amerikkalaiset rakastavat tunnetusti kunnon juhlia. Ihmetystä kuitenkin herättää, miksi maassa on päädytty pitämään yksi keskeisimmistä poliittisista seremonioista ulkona tammikuun hyisessä säässä. Tähän, kuten niin moneen muuhunkin asiaan Yhdysvaltain politiikassa, sylttytehdas löytyy 1700-luvun lopulta vaikuttaneista kansakunnan perustajaisistä.

Donald J. Trumpin virkaanastujaiset ja historiallinen seremonia

Useiden viikkojen ajan Washingtonissa on ollut valmistelut käynnissä tammikuun virkaanastujaisia varten. Suurin hyörinä on keskittynyt kongressikukkulalle, jossa tammikuun 20. päivänä klo 12.00 itärannikon aikaa Donald John Trump vannoo virkavalansa Yhdysvaltain 45. presidenttinä. Kokemusta amerikkalaisilla kuitenkin riittää, sillä onhan tämä jo 58. kerta kun virkaanastujaiset järjestetään.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä