lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Viron malli

Lääke epäsuhtaan työllisyystalkoisiin osallistumisessa

Palkansaajajärjestöt, SAK etunenässä, vaativat työnantajien  kantavan suuremman osan kilpailukykyloikan vastuusta. Toisin sanoen: jos työntekijät joutuvat alentamaan työstä saamaansa korvausta, yritysten ei pitäisi pistää saamastaan kilpailuedusta kertyvää hyötyä omistajien taskuun, vaan ne pitäisi velvoittaa työllistämään enemmän Suomessa.

Suomi tarvitsee Viron yritysveromallin

Suomen talouspoliittinen keskustelu on vaalien jälkeen jatkunut julkisten menojen ympärillä. Tämä on ymmärrettävää, mutta niiden kasvattaminen tai leikkaaminen tuskin pystyy korjaamaan kansantaloutemme todellisia ongelmia, joita ovat yksityisten ja ulkomaisten investointien romahdus. 

Viron tie ei ole meidän

Osa oikeistosta haikailee Viron järjestelmän perään. Moni uhkailee siirtävänsä yritystoimintansa sinne, pahimpana rimanalittajana OP-Pohjolan pääjohtaja Reijo Karhinen, jonka pitäisi edustaa pankin omistaja-asiakkaita, meitä tavallisia suomalaisia.

Viron malli suomeen? Ongelma, joka tulisi ratkaista!

Jälleen keskustellaan Viron mallista ja mahdollisuudesta tuoda se Suomeen. Mallin mukaanhan yritys ei maksa veroja, jos tulos jää yritykseen. Vasta sitten tulee verottaja mukaan, kun varoja otetaan yrityksestä ulos. Tämä malli helpottaisi esimerkiksi yrityksen investointeja. Monessa suhteessa kannatettava ajatus.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä