lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Yhdysvaltojen presidentinvaalit 2016

Vladimir Putinin alkuperäiskirje Yhdysvaltain tulevalle presidentille liitteenä

Liitteenä kuvassa 1 on Venäjän presidentti Putinin alkuperäinen tervehdyskirje Yhdysvaltain tulevalle presidentille Donald Trumpille.

Moskovasta tullut alkuperäiskirje oli kirjoitettu englannin kielelle ja päivätty päivämäärälle 15.12.2016. Kirje ei ole Venäjän valtionhallinnon laatima, vaan Putinin henkilökohtainen (yksityinen) Trumpille henkilökohtaisesti (yksityisesti). Kirjettä ei ole signeerattu allekirjoituksella.

Kirjeen koko teksti on seuraava englanniksi:

Moscow, Kremlin

December 15, 2016

 

Mitä Trumpin hallinnolta voi odottaa?

Donald Trump voitti marraskuun 8. päivä käydyt Yhdysvaltojen presidentinvaalit ja astuu presidentin virkaan 20. tammikuuta. Nyt ollaan suurin piirtein siirtymäajan puolessa välissä ja on sopiva hetki analysoida, mitä Trumpin tulevalta hallinnolta voidaan odottaa.

Lyhyt jälkipyykki US vaalit

Nyt vaalit ovat ohitse ja tulos on selvillä. Osa on tyytyväisiä, osa pettyneitä, mikä yleensä on tulos vaalien jälkeen, etenkin kun kyseessä on kaksipuoluejärjestelmä. Nykyinen selkeä jakautuminen on vain pidemmän kehityksen huipentuma. Jatkon tulemme näkemään.

Markkinat eivät valehtele - aseteollisuus vahvassa nousussa

Markkinat eivät valehtele tai ole väärässä. Kun Donald Trumpin valinta Yhdysvaltojen presidentiksi varmistui, reagoivat osakemarkkinat notkahduksella. Tämä notkahdus on kuitenkin jo suurelta osaltaan korjaantunut pörsseissä. Se taas kertoo, että Trumpin uskotaan pakittavan hurjimmista vaalipuheistaan. Markkinoilla on varmastikin vielä varauksia, sillä Yhdysvaltojen talouspolitiikan arvellaan olevan tulevaisuudessa holtittomampaa, vaikka Trump ei kaikkia talouspoliittisia toimenpiteitään toteuttaisikaan. Mitään varsinaista paniikkia ei kuitenkaan ole havaittavissa.

Suomalaisen poliittisen journalismin pohjakosketus

Asia joka minulle on presidentinvaaleista jäänyt päähän pyörimään viimeisinä tunteina on suomalainen poliittisen journalismin alennustila: sekä kotimaan, Euroopan Unionin ja näiden ulkopuolisten asioiden poliittinen journalismi on samalla tasolla kuin 7 päivää-lehden poliittinen anti 20 vuotta sitten.

Äänestämättömät amerikkalaiset yhdistivät voimansa ja nousivat vaaliuurnille

Liki varmaa on jo nyt, että Yhdysvallat saa poikkeavan presidentin 1.1.2017. Donald Trump pesi ja harjasi voimakkaasti niin median kuin poliitikkojen valtaeliitin, joka oli erkaantunut arkikansasta jo liian kauaksi. Trump osasi tulla arkikansan iholle!

 

Vedonlyöntifirmat ennakoivat Trumpin voittoa

Juuri nyt: Vedonvälittäjät ennustavat Trumpin voittoa. Tätä kirjoittaessa esimerkiksi Unibet tarjoaa Donald Trumpin voitolla 1,85 kertoimen ja Hillary Clintonille tarjotaan 1,95 kerroin voittoon.

 

Vielä puoli tuntia sitten Trumpin kertoimet pyörivät viiden ympärillä. Mutta Floridan voiton lähestyminen ja muiden vaa'ankieliosavaltioiden tiukka tilanne on muuttanut tilanteen.

Trump ja Rusgate – panettelun ja kannatuksen syy-seuraus

(Uutisointi meidänkin mediassa mylvii venäläisten hakkeroineen Yhdysvaltain Demokraattisen puolueen tiedostoja – tuli julki esivaaliehdokas Hillary Clintonin suosiminen esivaalikiertueella suhteessa ehdokas Bernie Sandersiin)

 

Puolueeton presidentti?

Rapakon takana kuohuu. Kaksi äärimmäisen epäsuosittua henkilöä kisaa pääpuolueiden ehdokkaina Yhdysvaltain presidentin virasta, joka on yksi maailman vaikutusvaltaisimmista tehtävistä. Moni äänestäjä hakee vaaleissa protestia, eikä vaalien lopputulos ole vielä lainkaan selvä. Jo vuoden jatkunut jännitysnäytelmä iskee aalloillaan myös vanhalle mantereelle.

Michael Mooren essee Trumpin olettamastaan voitosta

Koska minulla on edelleen tylsää, käännän tässä julkisesti omaksi huvikseni Michael Mooren kirjoitelman ”Viisi syytä miksi Trump tulee voittamaan” (”5 Reasons Why Trump Will Win”). Kirjoituksen lähde on Michael Mooren oma nettisivu, http://michaelmoore.com/trumpwillwin/ , kirjoitus haettu 24.7.2016 14:36 Suomen aikaa. Ylempänä oma käännökseni ja jäljessä Mooren alkuperäinen kirjoitelma. Käännöstyö aloitettu 14:36, käännöstyö lopetettu 15:58.

5 syytä miksi Trump tulee voittamaan

Ystävät:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä