lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Yritysvero

Hyvä puoli Kokoomuksessa

Kokoomus on pyrkinyt rajoittamaan Suomessa yrityksiin kohdistuvaa verotusta. Vuodesta 2014 alkaen verokanta on ollut 20 %. Sitä ennen se on ollut reilusti yli 20 %, mm. 26 % vuosina 2005-2011.

Katson näin, että tämä on ollut hyvä kehitys. Raamatussa sanoo, että älä sido puivan härän suuta. Korkeamman verokannan asettaminen olisi sama asia kuin tuottavan yritystoiminnan rajoittaminen.

Trump laskisi yritysveron 35 prosentista 15 prosenttiin?

Yhdysvaltain presidentinvaalien voittajan Donald Trumpin vaaliohjelma sisältää monia lupauksia veronalennuksista. Yhteisöveron (yritysvero; business tax, corporate tax) osalta päälupauksena on sen alentaminen nykyisestä 35 prosentista 15 prosenttiin. Tähän päästäisiin tukkimalla nykyisen järjestelmän porsaanreikiä (loopholes).

Nykyjärjestelmän ongelmat

Viron verotuksen monet kasvot

Suomessa naapurimaastamme Virosta puhutaan hyvin ylevään sävyyn. Ei niinkään veljeskansamme vuoksi, vaan koska heidän verokäytäntönsä ovat herättäneet monen suomalaisen uteliaisuuden viime vuosina. Virossa on käytössä tasavero, ja kaikkea tuloa verotetaan 20%:n veroasteella verotettavasta määrästä tai tulotyypistä riippumatta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä