lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Finanssikriisin hoito

Lainaus-Is money the root of all evil?

Viimeisen talouskriisin jälkeen ihmisten mielenkiinto ja tietoisuus siitä mitä raha on, ja miten meidän talousjärjestelmämme toimii, on noussut aivan uudelle tasolle. Tämän myötä vihdoin myös euron ja EU:n asema, merkitys ja tulevaisuuden kehitys on noussut keskustelun kohteeksi. Tämän kehityksen myötä ehkä myös ratkaisuja saadaan aikaan. Aiheeseen liittyen liitän tähän paljon viisautta sisältävän, sekä ajatuksia herättävän lainauksen kirjasta, jota moni ei varmasti ole kokonaan lukenut.

HISTORIAN SUURIN VARALLISUUDEN SIIRTO

Talouden historiassa valuuttoja on tullut ja mennyt aivan kuten valtioita. Omaisuuksia on vaihtanut omistajaa, niitä on luotu ja tuhottu niin sodan kuin rauhan aikana. Nimellisesti selvästi historian suurin varallisuuden siirto on tehty 2008 finanssikriisiin yhteydessä ja sen jälkeen. Edellinen suuri omaisuuden siirto tapahtui kun Neuvostoliitto romahti ja suuret omaisuudet sen valtion osalta päätyivät muutamien ihmisten käsiin.

Isokallio, Englanti ja säästövimma

Executive Summary: Kalle Isokallio kertoo, että Britannian taloudella pyyhkii parhaiten Euroopassa ja patistaa Suomen hallitusta leikkauksiin. Hän ei kuitenkaan mainitse sitä oleellisinta eroa - Britannia ei kuulu euroon, ja on ottanut käyttöön kaikki oman rahapolitiikan mahdollistamat konstit, mukaanlukien devalvaation, keskuspankin taselaajennuksen ja valtion rahoittamisen.

- - -

 

Kalle Isokallio kirjoitti Iltalehden blogiinsa: 

Euroopan Unionin toimet Eurokriisin hoidossa – kriittinen läpivalaisu

Globaali finanssimaailma virtuaalirahavirtoineen on syössyt maailman aivan uuteen tilaan, jollaista ei historia aiemmalta ajalta tunne, ja jonka kaikkinaisia heijastusvaikutuksia kansalaisten elämään vasta makustelemme. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä