lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Ihmiskauppa

Ihmiskunnan suurin uhka on välinpitämättömyys

Välinpitämättömyys. Pitkä sana, pitkälle ulottuvat vaikutukset.

Välinpitämättömyys. Yhdistävä tekijä liian monen epäkohdan ja vääryyden suhteen.

Ajatellaan vaikkapa ilmastonmuutosta, ihmiskauppaa ja äärimmäistä köyhyyttä. Kaikkia näitä kauhistellaan, niiden poistamisesta puhutaan, mutta niiden eteen ei olla valmiita näkemään vaivaa kuin tiettyyn pisteeseen asti. Etenkään, jos se on pois omasta hyvinvoinnista tai nautinnosta.

Järkevää maahanmuuttoa osa 2: Työvoiman saatavuusharkinta on säilytettävä

Ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinta koskee EU/ETA -alueen ulkopuolelta matalapalkka-aloille suuntautuvaa työvoimaa. Näissä tilanteissa TE-toimisto tekee osaratkaisun, joka perustuu kokonaisharkintaan työvoiman saatavuudesta alueellisilla työmarkkinoilla, työsuhteen ehdoista ja työnantajan taustoista. Vaikka poliitikot usein puhuvat osaavan työvoiman tarpeesta ja saatavuusharkinnasta samassa yhteydessä, niin todellisuudessa prosessi ei koske asiantuntijoita, jotka saavat erityisasiantuntijan oleskeluluvan.

EU:n vapaudet; rikollisuus,huumeet,ihmiskauppa, terrorismi ja korruptio

Suomen liittyessä Euroopan Unioiniin vakuuteltiin kansalaisille, että rajojen avaaminen pääomille, työlle,palveluille ja ihmisille poikii maahamme vaurautta, lisää turvallisuutta, mahdollistaa ainutlaatuisten sosiaali- ja terveyspalvelujen viennin, lisää suomalaisen teollisuuden kilpailukykyä jne.

Mitä sitten olemme saaneet?

Seksityötä tekevien suosiossa ollut nettisivusto Sihteeriopisto suljettu

Suomalainen media uutisoi laajasti Sihteeriopisto ja Sexwork.net sivustojen sulkemisesta aikaisemmin tällä viikolla.

Hoitajia halvalla - ihmiskauppaa!

Timo Soini haluaa filippiineiltä hoitajia Suomeen? Mitähän hänellä liikkuu päässä? Vuonna 2012 Kotkaan haluttiin espanjalaisia hoitajia ja täältä lähti oikein edustajisto hakemaan ja rekrytoimaan heitä. Sinänsä ihan OK espanjalainen sairaanhoitaja on koulutukseltaan todella hyvä ja ammattitaitoinen. Lopputuloksena nyt vuonna 2019 taitaa olla kuitenkin niin, että meillä on enää käsittääkseni yksi näistä hoitajista töissä. En ihmettele ollenkaan.

Irakilaismiespakolaisten päätyminen prostitoiduksi Helsingin kaduille.

 

Irakilaismiespakolaisten päätyminen prostitoiduksi Helsingin kaduille.

(Oiva bisnes, jossa hyöty ja raha seuraat toisiaan vaiko Ihmiskaupan uhri?)

Suomi on houkutteleva kohde järjestätyneille huumekartelleille

Tässä yksi esimerkki.

Syyttäjä: Albaniasta johdettu huumerinki yritti kaupata Suomessa 70 kiloa amfetamiinia viime kesänä

https://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kotimaa/syyttaja-albaniast...

Kieltolaki houkuttelee kansainvälisiä järjestöjä Suomen markkinoille. Kysyntää on paljon ja katteet ovat kohdillaan.

Harvoin jos koskaan päätekijät jäävät kiinni.

Yhteisvastuulla ihmiskauppaa vastaan

Evankelis-luterilaisen kirkon järjestämä ja vapaaehtoisista koostuvan kansanliikkeen toteuttama Yhteisvastuu -keräys tuotti tänä vuonna noin 3,1 miljoonaa euroa, josta riittää jaettavaa niin ulkomaisten kriisialueiden nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn kuin kotimaassa ihmiskaupan uhrien auttamiseenkin.

Mitä tehdä kun maailmassa on niin paljon autettavia?

Enää ei voi katsella tätä maailmaa samoin vaaleanpunaisin silmälasein. En tiedä mistä aloittaa tämän blogitekstin, jonka aihe on niin raskaana sydämelläni. Aloitan vaikka kertomalla siitä, millainen vääryyden maailma on porno. Miten naisia alistetaan ja kuinka monet ovat joutuneet ihmiskaupan uhreiksi. Lakeja ei muuteta, koska ilmeisesti kaikenlaisia perverssejä on päättävissä elimissä. Enkä nyt tarkoita Suomea, jossa luultavasti - eihän tämä varma tieto ole - ihmiskauppa ei ole niin suuri ongelma. Ihmiskauppa on miljoonaluokan bisnes, se rehottaa, eikä tunnu suosio laskevan.

Aplodit ihmiskaupan tukemiselle

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli kokouksessaan 16.11.2016 ”liikkuvan väestön” hätämajoitusaloitetta, jonka perusteella Helsinki jatkossa myöntää hätämajoitusta kaikille riippumatta siitä, onko henkilö maassa laittomasti. Perusteena käytettiin perustuslain pykälää 19, jonka katsotaan siis koskevan kaikkia, myös laittomasti maassa oleskelevia henkilöitä.  Helsingin sosiaaliviraston ohje on aiemmin myöntänyt hätämajoitusta kerran ja lähtökohta on ollut se, että henkilön tulee poistua maasta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä