lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Lähimmäisyys

Ihanaa inhimillisyyttä tarjolla Helsinkiin

Huhtikuun yhdeksännen päivän iltana tiedetään, minkä näköinen on Helsingin uusi kaupunginvaltuusto. Haluan näkyä siellä. Haluan tuntua siellä.

Haluan, että muille valtuusto on entistä inhimillisempi, kun  minä ja persoonani ovat siellä.

Ajattelen, että helsinkiläisyyttä katsotaan usein kieroon heti kaupungin rajojen ulkopuolella. Meissä on jotain vastenmielistä, kun tulemme suurimmasta ja kauneimmasta, pääkaupungista. 

Mutta helsinkiläiset voivat myös olla toinen toisilleen susia. Ilkeitä, välinpitämättömiä, törkeitä, vihamielisiä, töykeitä, kaunaisia.

Jatketaan joulumieltä syksyyn saakka

Näinä joulupäivinä erityisesti ilahduttavia ovat tarinat tapahtumista, joissa ihmiset ovat auttaneet toisilleen tuntemattomia avun tarpeessa olevia. Välittäminen ja huolenpito, joka kohdistuu omaa lähipiiriä laajemmalle, elää voimakkaimmin jouluaikaan.

Turussa vähävaraisten joulujuhlassa hääri 150 vapaaehtoista ja SOS-Lapsikylän teettämän kyselyn mukaan lähes 40 prosenttia suomalaisista harkitsi rahan ohjaamista hyväntekeväisyysjärjestöille. Jouluaattona useat tarjoutuivat hoitamaan maksamattoman laskun, jonka vuoksi vanhukselta jouduttiin katkaisemaan sähköt.

Koulut, hoitotyö ja auttaminen - onko huonompikin apu hyväksi?

Kaksi, kolme ministeriä neuvoi taas tänään meitä itseään 20-50 v. vanhempia. Ennen pätivät sanat vanhuus ja viisaus. Jokainen tiesi, mitä seuraa, jos muna neuvoo kanaa. Vinksin vonksin ovat pasmat tänään - ei ihme, jos lapsi, nuori ja joku aikuinenkin on eksyksissä itseltään, läheisiltään ja vähän muiltakin.  

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä