lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Mahdollisuus hyvään jouluun

Jatketaan joulumieltä syksyyn saakka

Näinä joulupäivinä erityisesti ilahduttavia ovat tarinat tapahtumista, joissa ihmiset ovat auttaneet toisilleen tuntemattomia avun tarpeessa olevia. Välittäminen ja huolenpito, joka kohdistuu omaa lähipiiriä laajemmalle, elää voimakkaimmin jouluaikaan.

Turussa vähävaraisten joulujuhlassa hääri 150 vapaaehtoista ja SOS-Lapsikylän teettämän kyselyn mukaan lähes 40 prosenttia suomalaisista harkitsi rahan ohjaamista hyväntekeväisyysjärjestöille. Jouluaattona useat tarjoutuivat hoitamaan maksamattoman laskun, jonka vuoksi vanhukselta jouduttiin katkaisemaan sähköt.

Joulu

Monille joulu on rauhoittumisen ja perheenvälinen juhla. Mahdollisuus matkustaa lämpöön tai laskittelemaan näin Etelä-Suomessa. Mutta on perheitä ja yksinäisiä ihmisiä, jotka taivaltavat nämä joulupyhät yksin tai ilman rahaa.

Joulu on lahjan antamisen aikaa. Rahalla ostetaan lahjoja, matkustetaan ja hemmotellaan itseään.  joulu on kaupallinen juhla.

Suomessa on paljon perheitä  jotka hakevat ruokakassin, menevät yksinäisten joulujuhliin tai pelkästään nököttävät yksin koko ajan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä