lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Oppimisvaikeudet

Kehnot rekrytointijärjestelmät aiheuttavat syrjäytymistä

Perinteinen rekrytointiprosessi on monelle työnhakijalle liian vaativa ja siinä testataan työn kannalta epäoleellisia asioita. Taidot ovat sellaisia, joita harvassa työssä oikeasti tarvitaan, mutta silti ne ovat rekrytoijien arvioinnin kohteena ja niiden perusteella tehdään päätelmiä ihmisen sopivuudesta työhön.

Rekrytointien yhteydessä testataan osin tiedostamatta mm. sujuvaa tietokoneen käyttötaitoa, täydellistä kirjoitustaitoa, kiinnostusta visuaaliseen suunnitteluun, halua olla valokuvattavana tai videoitavana ja hyviä keskustelu- ja argumentointitaitoja.

Peruskoulu vai oppilaat kriisissä?

Loppukesän tietää tulleen, kun pohtivan journalismin vakiopuheenaihe on peruskoulun kriisi ja laskevat PISA tulokset. Suomi on aikaisemmin pärjännyt varsin hyvin PISA arvioissa, mutta vuosittain on ihmetelty suhteellisesti heikkeneviä tuloksia. Mikä on muuttunut? Ovatko muut maat kehittäneet koulujaan vai mikä on vikana? Odotukset ovat kuin olympiakisoissa ennen kisoja, ja pettymys samaa tasoa, kun ei pärjättykään.

Senat sakaisin

Ala-asteella kirjoittamista harjoitellessani muistan inhonneeni punakynällä tehtyjä merkintöjä, jotka vilisivät kirjoituksissani. Yritin aina parhaani, mutta jotenkin ne senat vaan olivat usein sakaisin. Opettaja käski minua olemaan huolellisempi. Tuska oli valtava, kun mielestäni yritin parhaani jokainen kerta.

Kouluintegraatiossa ja inkluusiossa mentiin soitellen sotaan

Täällä Vantaallakin peruskoulun muutama ensimmäinen vuosiluokka on jo saanut kokeilla kouluintegraatiota.  Erityisluokkia on enää lähinnä sairaalakouluissa, muuten hyvin vähän entiseen järjestelyyn nähden. Suuta suurempi pala sen sijaan on yritetty haukata kouluinkluusiossa, joka näyttäisi menevän oikein kunnolla metsään.

Koulujen välinen eriarvoisuus

Kaikki tiedämme, että tasa-arvo kaikessa on kuningasidea. Myös koulutuksessa. Jos emme tätä oivalla,  tulee tasa-arvo professori meitä tästä valaisemaan. Mitä, eikö meillä moista tointa ole? Onneksi huutava vääryys korjattiin ja virka perustettiin viikko sitten.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä