lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Palkka-ale

Huomioiva esimerkki voi siirtää vuoria – EK juuri nostatti vuoren

Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtaja Veli-Matti Mattila – Elisa Oyj:n toimitusjohtaja nosti vuoren ja kansa ei sinne kiipeä – vaan siirtää sen esimerkin voimalla. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö antoi siirrolle happea jo vuonna 2013.

[2013]” … Media kohahti, kun Tasavallan presidentti Sauli Niinistö [Kokoomus] ilmoitti haluavansa pienemmän palkkion kansalaistyöstään - esimerkin voimalla kansakunnalle todellista hyvinvointia.

 

EK pompautti ykkösnyrkillään palkka-alen jälleen pinnalle?

Ei pompauttanut|1, vaikka suurin osa perinteellisestä mediasta näin tulkitsi – suoraviivaisen perinne - median tyyliin |2. Elisa Oyj:n toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila tuli tunnetuksi suorista rykäisyistään jo LM Ericssonin aikana, ollessaan siellä toimitusjohtajana. Onko Mattila nyt työsovun riitamies ja yleislakon syntypulssi? Ansaitsiko Mattila nyt näin valtakunnan sylkykupin tittelin?

 

EK se antaa syöttöjä palkansaajien lapaan

 Kyllä sitä voisi mielensä pahoittaa Elinkeinoelämän Keskusliiton (EK:n) ja Metsäteollisuuden viimeaikaisista ulostuloista, jos ei sattuisi olemaan kuntavaaleihin valmistautuminen kuumimmillaan. Sitä voisi tyhmempi luulla, että nyt palkansaajat ja muut ei pääomatuloilla elävät ymmärtäisivät kuka on kenenkin puolella.

Porvarin logiikka ontuu

Suomen oikeistosiipi on taas viime aikoina kunnostautunut vouhkaamaan siitä miten hyvinvointivaltiomme olisi kehityttävä suuntaan, jossa valtio ei tue ketään, "julkinen palvelu" on kirosana ja jossa mennään markkinaehtoisuus edellä, sillä markkinatalous on se joka kannattaa. Samalla samainen leiri kuitenkin huutaa sen perään, miten eri tavoin valtiovallan tulisi tukea yrityksiä jotta ne täällä markkinataloudessa kykenevät toimimaan.

Työ teettäjäänsä kiittää - kohti kansalaispalkkaa!

Työ teettäjäänsä kiittää. Ennen tuo otsikko muotoiltiin ”työ tekijäänsä kiittää”. Maailma on muuttunut. Työt ovat vähentyneet, vaikka tekemistä olisi enemmän kuin koskaan. Innokkaimat futuristit ovat laittamassa ihmisen lasikuutioon 1] – ikuiselle lomalle viettämään ohjattua vapaa-aikaa. Robotisaatiosta odotetaan kaiken pelastajaa ja kaikille riittäväsati kaikea [-rafl.] 2] 3]

Ei Orpokaan uskaltanut sanoa sitä mitä pitäisi sanoa.

Uuden Suomen uutisen mukaan Petteri Orpo olisi esittänyt turvapaikanhakijoiden palkka-alea, jotta heidän työllistämiskysymyksensä saataisiin paremmin ratkaistua.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/165431-ay-pomo-lataa-nyt-se-tapahtui-kok...

Orpo on rohkea mies ja rehellinen.  Hän näyttää olevan rohkeampi ja rehellisempi kuin kukaan muu suomalainen politikko on koskaan ollut. Sekään ei vielä merkitse sitä että Orpo olisi erityisen rohkea ja rehellinen.

Rikkaimman 62 miljardöörin omaisuus vastaa puolta maailmaa

Rikkaat rikastuu ja köyhiä kyykytetään. Ja kaiken lisäksi köyhiä syytetään kaikesta kun kehtaavat vaatia lisää vaikka nyt esimerkiksi Suomessa pitäisi ennemminkin tehdä köyhistä yhä köyhempiä leikkamalla etuuksia ja palkkoja.

Pahimmaksi tilanne on mennyt Amerikassa. Kustannukset ovat nousseet sielläkin vuosivuodelta, mutta minimipalkka ei. Suhteellinen palkka vastaa samaa kuin mitä se on ollut vuosikymmeniä sitten. Ja samalla rikkaat ovat rikastuneet tolkuttomasti.

Sipilän pakkotoimilla oli alunperin väärä osoite

On järkyttävää, miten pääministeri Sipilän yritysjohtajamainen ote sivuuttaa täysin tosiasiat Suomessa: jos pienipalkkaismimmilta viedään lomarahat tai leikataan sunnuntaikorvauksista, yritykset kärsivät, koska ostovoima laskee radikaalisti tässä maailman kalleimpien asumiskustannusten maassa, jossa vuokranantajat ja rakennuttajat sanelevat järkyttävän korkeat vuokrat ja asuntojen hinnat.

 

Talous utopia

(Kirjoitus on osa juttusarjaani lyhyesti ja ytimekkäästi. Sarjan kirjoitusten tarkoituksena on tiivistää kirjoitus kyseisestä aiheesta 500 merkkiin. Aiheet voivat olla niin yhteiskunnallisia kuin myös liittyä esimerkiksi omaan elämääni. Kirjoitusten tarkoitus ei ole antaa kattavia läpivalaisuja vaan enemmänkin herättää keskustelua ja ajatuksia.) Hallitus julkaisi toiminta keinonsa. Kyseessä on palkka-ale vaikka sen pukisi "talouden pelastamiseksi." Talous ei näillä keinoilla pelastu, ja niin tuskin kukaan uskoo.

Hallitus alentaa palkkoja ja toivoo parasta

Sipilän hallitus julkaisi tänään työelämää koskevan muutoslistan, jolla tavoitellaan talouden kilpailukyvyn paranemista. Esitys ottaa palkansaajan pussista, mutta sisältää myös muutamia hyviä elementtejä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä