lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Perustarpeet

Arkadianmäen kolossi on vaikeuttanut hyvinvoinnin kehitystä.

Erilaisia näkemyksiä varmasti löytyy. Niitä ei aina ruodita; suhtautuminen eduskuntatalon tarpeellisuuteen. Tietysti on monenlaisia mielipiteitä asiasta. Joku näkee Arkadianmäen kolossin eli eduskuntatalon "Vapausvuoren demokratia-temppelinä," joillekin se on "Orjamäen kolossi."

Miksi näen eduskuntatalon, Arkadiannäen kolossin, vahingollisena ilmiönä. Useasta ei syystä.

Elämisen taistelua

Kasvua, tulosta, tehokkuutta, kilpailua. Nykyihminen on jatkuvan tehostamisen ja kilpailun orja. Jos yksi päämäärä on saavutettu, on aloitettava uusi ponnistus. Elämä on tauotonta kamppailua oikeudesta hyvinvointiin ja osallisuuteen. Aina on pyrittävä parhaimpaansa.

Sitä ei uskoisi, ellei itse näkisi: huimasti kehittyneen tiedon ja tekniikan tuloksena vaatimukset vain kovenevat, eivät vähene. Elintasovatsa pinkeästi pullollaankin ihmisen on jatkettava elämisen taisteluaan; mitä rikkaampi yhteiskunta, sitä enemmän on taisteltava.

Sinulle - ihminen ja vaikuttaja

Politiikka on pohjimmiltaan yksinkertaista, ja asiat ovat yksinkertaisia. Haemme vastauksia tavallisiin kysymyksiin. Ihmisyksilö haluaa aina, että hänen perustarpeensa tulevat tyydytetyiksi. Ei ole kyse tämän vaikeammista asioista.

Mihin kansanedustajan tulee kyetä paneutumaan? Lyhyt lista on seuraava: Yksilön ja yhteisön perustalous, yhteisön hyvinvointi palvelujen ja virikkeiden kautta, sekä tavallisen elämän sujuminen kitkattomasti ilman turhaa byrokratiaa ja instituutioille alistunutta asemaa.

Joulutarina - EU:n hymyilevät äidinkasvot

Heti alkuun täytyy mainita, että tämä tarina on kuvitteellinen, eikä sillä ole mitään yhtymäkohtia vallitsevaan todellisuuteen. (Paitsi siihen, että juuri äsken satoi pari hiutaletta lunta.)

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä