lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Petsamo

Kiinalaiset purjehtivat Jäämereltä Suomeen

Kiinan keisarin Zhu Di' n dzonkkilaivastot, ollen maailman suurimpia laivastoja purjehtivat 1400 -luvun alkuaikoina ”kaikkialle maailmaan” -levittämään kauppaansa, keräämään turvallisuudesta veroja ja esittelemään kulttuuriaan – kunnioittaen vierasmaansa tapoja, uskoa ja kulttuureita … kaikki tämä tosiaan jo 1400 -luvun alkupuolella.

 

Pieniä vihreitä esiputinisteja Petsamossa ennen talvisodan alkua 28.11.1939

Stalinistifasististen hybridimaahantunkeutujien salasotasoperaatio Kalastajasaarennolla toisena päivänä Mainilan laukausten jälkeen oli osa pitkään haudottua revanssia Leninin ja Stalinin hävittyä Suomen vapaussodassa 1918. Talvisota ei ollut erillissota eikä siihen lähdetty ajopuuna. Se oli kiinteä osa Stalinin ja Hitlerin 1939 sopimuksen mukaista Euroopan aluejakosotaa. Internatsistis-panfasistinen sotilasliitto toimi todistettavasti yhdessä jo syyskuussa 1939*, ennen Suomen talvisotaa.

Koillisväylältä Suomen läpi muualle Eurooppaan

Liikenneministeri Anne Berner liikenaisena haaveilee uutta tavaravirtaa kaukaa Aasiasta, so. Kiinasta enimmäkseen, mutta myös Japanista ja Korean niemimaalta Euroopan markkinoille. Maantietoa lukeneet muistavat Euroopan jatkuvan Venäjän Uralille asti. Nyt Jäämeren rataa |1 myöten Tallinna-tunneliin …

 

Nostaako Sauli Niinistö jäätyneen kissan pöydälle Arkangelissa?

Arktisen foorumin osallistujalistaa on manipuloitu Venäjän julkisen poliisin ja tunnetun politiikan ottein, esimerkkinä ainakin Greenpeacen ulosblokkaus.  Alueelle perinteisemmin kuuluneiden Sevettijärven kolttasaamelaisevakkojen osallistuminen on myös epävarmaa, eikä itäsallalaisen korvatunturilaisvaltuuskunnankaan kohtalosta ole saatu tietoa Joulumaan pakolaishallitukselta Rovaniemeltä. Mutta miten ennakkosensuuri ja ohjailu on karsinut itse asialistaa? 

Karjalan win-win -palautus tv:ssä
 
Dosentti-ohjelmassa: Dosentti Arto Luukkanen ja vieraina Karjalan Kuvalehden päätoimittaja Veikko Saksi ja Karelia Klubi ry:n puheenjohtaja Ilpo Heltimoinen.

Vuokrataan satama-alue Jäämereltä

Suomen pitäisi tehdä Venäjälle aloite neuvottelujen aloittamisesta satama-alueen vuokraamisesta Suomelle Petsamon alueelta. Samanlainen vuokraus on jo nyt olemassa Saimaan kanavan alueella ja se on toiminut kohtuullisen ongelmattomasti koko olemassaolonsa ajan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä