lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Ratkaisu

Töölönlahden ankeaan puistoon löytyy yllättävän helppo ratkaisu

Istuttakaa hyvä ihmiset puita! Jos jokainen Helsinkiläinen ostaa ja istuttaa Töölönlahden puistoon yhden taimen se tarkoittaa silloin ainakin yli 600 000 utta ilmastoa suojelevaa utta puuta. Älkääkä odottako ketarat suorina että joku tkee sen puolestanne vaan tomikaa hyvät helsinkiläiset itse ja hyvänen aika tehkää jotain älkääkä vain valittako Töölönlahden puiston ankeaa nurmikenttää.

Quo vadis, Keskusta

Nyt on nyt ja vaalit ovat pian. Neljä vuotta sitten Keskusta aloitti ylivoimaisena muihin nähden. Juha Sipilä on vienyt puolueensa jopa laitaoikean Kokoomuksesta oikealta ohi. Samoin teki Paavo Lipponen SDP:lle - ja kun näin tehdään - noutaja tulee.

 

Keskusta on ollut, toivottavasti on ja tulee olemaan rakentava, kokoava tekijä suomalaisessa yhteiskunnassa. Hukattu alkiolaisuus on löydettävä uudestaan. Oma, luonteva paikka keskellä on löydettävä uudestaan.

 

Leipäjonot ja niiden auttaminen

Tiedote 29.1.2018 julkaisuvapaa heti Me suomalaiset emme hyväksy, että hallitus leikkasi Hurstin ja muiden leipäjonojen toiminnasta miljoona euroa ja jakoi samaan aikaan miljardin eli moninkertaisen summan muunmaalaisten auttamiseen. Mielenilmauksessamme 7.2.2018 klo 14-17 Eduskuntatalolla vaadimme Hurstille ja muille toimijoille rahat takaisin.

Suomen ongelmiin ratkaisu? Sitralta miljoona toteutukseen

Sitralta varsin mielenkiitoinen ulostulo:

"Ratkaisu 100 on avoin kilpailu, jossa etsitään ratkaisuja yhteen Suomen tulevaisuuden tärkeimmistä haasteista.

Sitran kaksivuotinen haastekilpailu etenee kolmessa vaiheessa:

Saatavuus ja kustannusten hillintä - tavoitetta sote-ratkaisulle

Edessä väistämättä siintävältä syksyltä odotetaan sote-ratkaisujen suhteen paljon. Hallitusohjelmassa paalutettiin peruspilarit, mutta isojakin asioita on vielä auki. Valmistelun lähtöhitaus on kuitenkin yllättänyt minut.

Lukihäiriö + teknologia?

 

Olen tavannut useampia henkilöitä jotka ovat kamppailleet elämässään lukihäiriön kanssa. Heillä on vaikeaa ja usein kokevat häpeää. Itsetunto kärsii koulun penkillä. Heillä on kuitenkin puolellaan teknologia, joka auttaa. Sekä yleensä eläväinen persoonallisuus joka piilottaa heidän kamppailunsa. Tämän karismansa myötä he pääsevät elämässä eteenpäin. Automaattiset oikaisu palvelut kännyköissä ja word ohjelmistoissa  auttavat. Heillä on valttinaan elävä puhetaito joka kompaa heikkoja puolia.

Kenen puolella seisot?

Olen keskustellut somessa Israelin ja palestiinalaisten välisestä konfliktista. Keskustelussa polttopisteessä on ollut pohdinta oikeassa ja väärässä olemisesta. Samoin on vaadittu ihmisiä valitsemaan puolensa.

Ilmaisin puolueettomuuteni ja varsinkin heikon tietämykseni Palestiinan kriisin tosiasioista jo alkuvaiheessa. Aikomukseni, ei ollut ryhtyä rauhanneuvottelijaksi ja käydä pokkaamassa Nobelin rauhanpalkintoa. Halusin kertoa oman näkemykseni ihmisenä, joka katsoo sitä ulkopuolisena. Keskustelun aikana minulle nousi mieleen muutama keskeinen ajatus.

Ratkaisu Ukrainan kriisiin

Monimutkaiseen ongelmaan saattaa olla Ukrainan tapauksessa olemassa varsin kivuton ja yksinkertainen ratkaisu. Siitä on olemassa kenties maailman toimivin esimerkki liittyen demokratiaan ja kansan aitoon kuulemiseen eli Sveitsin kantonit.

Ukrainassa on 24 hallintoaluetta (+1 Krim) eli oblast'ia ja käsittääkseni kukin niistä voisi omalla aluehallinnollaan hoitaa oman alueensa toiminnot itsenäisesti.

 

Raateluvalokuvat ja tekopyhä nillitys

Helsingin Sanomat julkaisi valokuvaaja Meeri Koutaniemen valokuvat Keniasta. Kuvien kautta kerrottiin kenialaisesta ympärileikkaustradition raadollisesta todellisuudesta. Tyttöjen ympärileikkaukset konkretisoituivat meille suomalaisille alistuneina katseina, verenä ja kuvista välittyneenä kipuna.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä