lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Veteraanit

Lahjoita veteraanille kauppareissu

Sain eilen postissa Veteraanivastuu ry:ltä kirjeen, jossa pyydettiin tulevan 100-vuotisen Suomen juhlavuoden kunniaksi lahjoittamaan veteraanille kauppareissu tai apteekkikäynti. Minimisumma oli 10€, tai vähemmänkin oman maksukyvyn mukaan. Olen vuosittain antanut 11 vuoden ajan veteraaneille rahaa ja teen sen luonnollisesti myös nyt.

Valtiolaiva tarvitsee nyt kokeneet ministerikipparit!

 

Veteraanit palaavat. Näin on viime päivinä uutisoitu.  Meitä politiikan "paluumuuttajia" on todellakin asettumassa ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa useita.  Nimiä mainitsematta.  Ketkä pääsevät lainsäätäjiksi ja taloutta hoitamaan, jää nähtäväksi.

 

Veteraanipäivä 27.4.2014

Eilen vietettiin Veteraanipäivää sotaveteraanien kunnioitukseksi. Se oli liputuspäivä. Motto on: Ketään ei jätetä. Hoidamme vielä elossa olevat noin 30 000 veteraania kunnialla viimeiseen iltasoittoon. He puolustivat maatamme vihollisen vihamielistä hyökkäystä vastaan. He pelastivat meille vapaan Suomen. Kuunnelkaa puheet Yle Areenasta ohjelmasta Veteraanipäivä.

Elämä 6.12.2013, Itsenäisyyspäivän jälkeen?

Suomi sai 96-vuotta sitten itsenäisyyden. Se on aikaa, jolloin nykyiset vanhuksemme ovat
maatamme rakentaneet. Sotavuodet 1939 – 45 taistelleet, menettäneet, voittaneet. Sotilaat, jotka taistelivat, johtajat, jotka johtivat, Lotat, jotka varmistivat toiminnallaan monia käytännön tehtäviä. Perheet, jotka pelosta huolimatta hoitivat kotipuolen asiat parhaan kykynsä mukaan.

Väkevää EU-varjoista Itsenäisyyspäivää!

Tänä päivänä 6. joulukuuta presidentti Urho Kaleva Kekkosen aikana juhlittiin aitoa itsenäisyyttämme, jonka olivat pelastaneet veteraanimme kahdessa sodassa – jälkimmäisessä Saksan kolmannen valtakunnan avustuksella. Nyt emme enää juhli täyttä itsenäisyyttä – olemme lukittuneet toistaiseksi EU-Brysselin säädöksiin ja osittaisvalvontaan.

  

Eduskunnan budjettiloppukiristä terveisiä

Käsittelemme eduskunnassa ensi vuoden valtion talousarviota epävarmassa taloustilanteessa. On lohdullista, että ainakin kolmesta asiasta voimme olla varmoja. Ensinnäkin, mitä tehokkaammin tasapainotamme talouttamme, sitä paremmin pärjäämme talouden tyrskyissä. Toiseksi, ilman työtä ja yrittäjyyttä ei ole hyvinvointia. Kaikkein tärkeintä on luoda edellytyksiä uusien työpaikkojen syntymiseen ja työn säilymiseen Suomessa. Kolmanneksi, toimet, joita teemme lasten ja perheiden hyvinvoinnin turvaamiseksi ovat kullanarvoisia.

Tasavallan presidentin arvomaailma

Itsenäisyytemme päiväksi jaetaan kunnostautuneille kansalaisille arvomerkkejä ja kunniamitaleja. Juuri tänään kansakunta hämmästyi rauhanajan korkeimman huomioitsemisen annosta – kansan suuret rivit eivät ymmärrä tätä myöntämistä. Arkikansalaiset kyselevät keskenään mistä ansioista pääministeri Jyrki Katainen sai presidentiltämme tämän kunnianosoituksen! *] 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä