lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Vuokra-asunnot

Ökyrikkaat liitot ja muut ryövärit

Verovapaat sijoitustuotot paisuttavat vuodesta toiseen ammattiliittojen varallisuutta.

Liitot on saatava maksamaan veroja niin kuin  kansalaiset ja yrityksetkin maksavat. Tämä siivellä elämisen ja kansalaisten hyväksikäytön on syytä  saada loppumaan.

Sivakan tuottovaatimus voisi käynnistää vuokrankorotuskierteen

Oulun kaupungin valmisteilla olevat uudet omistajapoliittiset linjaukset sisältävät monia suuria, potentiaalisesti suoraan lompakoissa näkyviä miinoja tavallisen kansan kannalta.

Mitä asioita tulen ajamaan valtuustossa 1/2

Tässä kirjoituksessa pohdin mitä Vihreät ovat saavuttaneet Espoon valtuustossa 2013-2017 ja mitä tärkeitä asioita tulisin itse ajamaan ja viemään läpi! Tässä käsittelen päivähoitoa, kouluja, vanhustenpalveluita ja asumista.

 

 

Sanomalehti Karjalainen sensuroi

Tein eilen kommentteja sosialististen kerjäläistasavaltojen pää-äänenkannattajaan Sanomalehti Karjalaisen pääkirjoitukseen, jossa valheellisesti esitettiin, että Joensuussa olisi vuokra-asuntopula, ja heti DDR:n politbyroon sensorit iski. Kirjoitus ole seuraavanlainen:

Vuosi 2016: toivon parasta, pelkään pahinta

Menneestä vuodesta päällimmäisenä on mielessäni maahanmuutto. Ykkösasia se on myös joskus historiaa kirjoitettaessa.

Maahanmuutto ja sen rajuus yllätti, vaikka perussuomalaiset olivat siitä varoittaneet jo vuosia. Hallituksen enemmistöllä oli sormi suussa ja riittävän tehokkaita toimenpiteitä ei haluttu/ehditty ajoissa tekemään perussuomalaisten vaatimuksista huolimatta.

Turvapaikanhakijat menevät asuntojonon ohitse

Kun hallitsematon turvapaikanhakijajoukko pyrkii sisään Suomen länsirajalta, maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen esikuntineen valmistelee jo heille asuntoja. Valtion tukemien ARA-asuntojen asukasvalintaa koskevia säännöksiä ollaan muuttamassa maatalous- ja ympäristöministeriön toimesta.

VVO:n karmaisevat luvut julki

Vuokra-asuntoja välittävä VVO-yhtymä Oyj julkaisi taannoin tuoreet lukunsa. Markkinanäkymät vaikuttavat myönteisiltä, sillä VVO:n tulos ennen veroja kohosi huhti-kesäkuussa 64,1 miljoonaan euroon. Viime vuoden vastaavana ajankohtajana tulos oli vain 29,7 miljoonaa euroa.

Vaihtoehtoja asuntopulan ratkaisemiseksi

Noin  25 000 ihmistä odottaa kaupungin vuokra-asuntoa, eikä helpotusta asuntopulaan ole näkyvissä. Kaupungin vuokra-asunnot eivät ole mitään pienimuotoista toimintaa erityisryhmille, vaan kaupungin tarjoama peruspalvelu, jota pitää laajentaa entisestään.

Nykyisessä taloustilanteessa kannattaisi investoida asuntojen rakentamiseen myös velkarahalla sillä kaupungin vuokra-asunnot maksavat täysin itsensä takaisin ja rakentaminen työllistää. Vuokratulot kattavat rakentamiskustannukset ja niillä huolehditaan kiinteistöjen ylläpidosta.

Vuokra-asuntotuotantoa on lisättävä

Opiskelijoiden tuloista menee leijonanosa vuokran maksuun. Yksin asuvien opiskelijoiden tuloista menee keskimäärin 72 prosenttia asumiskuluihin. Opiskelijoiden asuntopoliittisessa ‪Koti ois kiva -tempauksessa vaadin opiskelija-asuntotuotannon lisäämistä ja annoin siitä koulutuslupauksen.

10 keinoa alentaa asumiskustannuksia Helsingissä

 

Helsingissä asuminen on niin kallista, että se tuottaa sekä sosiaalisia että kuntataloudellisia ongelmia. Mitä asumiskulujen alentamiseksi olisi sitten tehtävissä? Seuraavassa 10 ehdotusta.

1. Asuntojen lisärakentaminen

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä